Gyakori kérdések

Mi az a Microsoft Update?
A Microsoft szolgáltatása, ahonnan elérhetők a Windows rendszerrel és a számítógépre telepített más Microsoft programokkal, mint például az Office programokkal kapcsolatos frissítések. A Microsoft Update használata esetén nem kell különböző webhelyeket felkeresnie ahhoz, hogy letöltse a támogatott Microsoft-szoftverekhez tartozó frissítéseket.

Együttműködik a Windows automatikus frissítési szolgáltatásával?
Igen. Ha bekapcsolta az automatikus frissítést, a Windows automatikusan megkeresi és telepíti minden olyan Microsoft-termék frissítéseit, amely megtalálható a számítógépen, és amelyet támogat a szolgáltatás. A frissítések telepítéséhez a Windows Update a Vezérlőpultban megadott beállításokat fogja használni.

Ha nem kapcsolta be az automatikus frissítést, a Microsoft Update a telepítésekor bekapcsolja azt. A Windows automatikusan megkeresi és telepíti minden olyan Microsoft-termék legújabb fontos és ajánlott frissítéseit, amely megtalálható a számítógépen, és amelyet támogat a szolgáltatás.

Kiválaszthatom, hogy melyik frissítést szeretném telepíteni?
A telepítendő frissítéseket kiválaszthatja manuálisan, a kívánt frissítések bejelölésével, illetve a Windows Update beállításainak testreszabásával. A frissítések kézi bejelöléséhez indítsa el a Vezérlőpult Windows Update segédprogramját. (Kattintson a Start menü Minden program pontjára, majd a Windows Update parancsra.) A bal oldali ablaktáblán kattintson a Frissítések keresése elemre. Telepítésük előtt áttekintheti az elérhető frissítéseket, illetve választhat közülük. Az automatikus frissítési beállítások módosításához indítsa el a Vezérlőpult Windows Update segédprogramját. A bal oldali ablaktáblán kattintson a Beállítások módosítása elemre, majd adja meg a kívánt beállításokat.

Módosíthatom, hogy a Windows miként telepítse a frissítéseket, illetve miként értesítsen azokról?
Igen. Lásd: A Windows a frissítések telepítésével vagy az értesítés megjelenítésével kapcsolatos működésének megváltoztatása.

Hogyan lehet megállapítani, hogy megkapom-e automatikusan a frissítéseket?
Akár a Microsoft Update, akár a Windows Update szolgáltatást használja, nyissa meg a Vezérlőpult Biztonsági központ eszközét, és győződjön meg róla, hogy az automatikus frissítés be van kapcsolva. Az automatikus frissítési beállítások megtekintéséhez vagy módosításához azt is megteheti, hogy a Start menü Minden program pontjára mutat, rákattint a Windows Update parancsra, majd a Beállítások módosítása elemre.

Ha a Microsoft Update funkciót használom, továbbra is fel kell keresnem a Windows Update vagy a Microsoft Update webhelyet?
Nem. A Windows Vista rendszertől kezdődően már nem kell webhelyeken megkeresni az elérhető frissítéseket. Erre a célra a Vezérlőpult Windows Update alkalmazása szolgál. A Microsoft Update funkció használata esetén telepítheti a Windows és a számítógépen megtalálható más Microsoft-szoftverek frissítéseit, amennyiben azokat támogatja a Microsoft Update szolgáltatás.

Továbbra is le kell töltenem a frissítéseket az Office Online webhelyről, vagy használnom kell az Office Update szolgáltatást?
Nem, ha az Office 2003 vagy az Office XP van telepítve. Ha az Office korábbi változatát használja, továbbra is a Microsoft Office Online webhelyről juthat hozzá a frissítésekhez.

Tipp: Ha ellenőrizni szeretné, hogy melyik Office-verziót használja, indítsa el bármelyik Microsoft Office programot. Kattintson a Súgó, majd a (Programnév) névjegye parancsra.

Tartalmaz a Microsoft Update az Office csomaghoz használható sablonokat és ClipArt-elemeket?
Nem. Ha kiegészítőket (sablonokat, ClipArt-elemeket vagy más multimédiás anyagokat) kíván letölteni az Office bármelyik verziójához, ezentúl is a Microsoft Office Online webhelyet kell felkeresnie.

Milyen gyakran tanácsos megkeresni a frissítéseket a Microsoft Update funkcióval?
Attól függ. Ha bekapcsolja az automatikus frissítést, nem kell észben tartania, hogy időnként megkeresse az esetleges frissítéseket. Amikor kapcsolódik az internethez, a Windows maga megkeresi a frissítéseket, és telepíti őket az automatikus frissítési beállításoknak megfelelően. Ha nem használja az automatikus frissítést, legalább hetente egyszer ellenőrizze, hogy nem érhetők-e el új frissítések.

Milyen típusú frissítéseket tesz közzé a Microsoft?
A Microsoft fontos, ajánlott és választható frissítéseket kínál. A fontos frissítések jelentős előnyöket nyújtanak, például jobb biztonságot és megbízhatóságot. Az ajánlott frissítések nem kritikus problémákra nyújtanak megoldást, de javítják a számítógép használhatóságát. A választható frissítéseket a szolgáltatás nem tölti le és nem telepíti automatikusan.

A Microsoft által közzétett frissítések listája, illetve a frissítési típusok definíciója a Microsoft Súgó és támogatás webhelyének következő cikkében található: „A Microsoft szoftverfrissítések leírására használatos szakkifejezések leírása”.

Milyen gyakran jelennek meg biztonsági frissítések a Microsoft Update webhelyen?
A biztonság területére tartozó frissítéseket havonta egyszer tesszük közzé. Ha viszont komoly biztonsági fenyegetés lép fel, amikor például egy gyorsan terjedő vírus vagy féreg fertőzi a Windows rendszerű számítógépeket, a Microsoft a lehető leghamarabb kibocsátja az ennek megfelelő frissítést. Az egyéb típusokba tartozó frissítéseket akkor bocsátjuk ki, amikor elkészülnek.

Tipp: Hasznos, ha bekapcsolja az automatikus frissítést, mert akkor a számítógép azonnal hozzájut az új biztonsági frissítésekhez, amint azok elérhetővé válnak.

Milyen jogi feltételek vonatkoznak a Microsoft Update használatára?
A Microsoft Update használatát a Felhasználási feltételek szabályozzák. A Microsoft Update segítségével beszerzett szoftverfrissítésekre a hozzájuk esetleg mellékelt licencfeltételek vonatkoznak. Ha nincsenek hozzájuk licencfeltételek mellékelve, előfordulhat, hogy annak a szoftvernek az eredeti licencfeltételei vonatkoznak rájuk, amelyeket frissítenek. A részletekről abból a licencszerződésből tájékozódhat. Ha a frissítések automatikus telepítését választja, többé nem tájékoztatja a rendszer, hogy mely termékek frissítésére kerül sor, de bármikor ellenőrizheti a korábbi frissítések listáját a Vezérlőpult Windows Update segédprogramjában.

Milyen operációs rendszereket és programokat támogat a Microsoft Update?
A szolgáltatás jelenleg a következő Microsoft programokhoz és operációs rendszerekhez biztosít frissítéseket:

    
A Windows Server rendszer és a hozzá kapcsolódó szoftvertermékek: Más programok Windows rendszerű számítógépekhez:
Ön kiszolgáló-rendszergazda?
Ismerkedjen meg a Microsoft Update előnyeivel.